Pannestekt skrei med bacon og kapers

Tidsbruk 75 minutter
15 ingredienser
441 planlagt
Pannestekt skrei med bacon og kapers
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Fersk torsk på kaperstokt! Det vi kaller kapers i matsammenheng, er de syltede blomsterknoppene fra kapersbusken, som er viltvoksende i landene rundt Middelhavet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Poteter

400 g
Amandinepoteter, beger ca 1 kg
200 g
Spinat
3 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 ss
Smør normalsaltet, Tine

Fisk

1 fedd
Hvitløk
1 kg
Skrei, ca 1 kg, Norway Seafood
2 ss
Solsikkeolje
1 ss
Smør normalsaltet, Tine

Bacon

1 stk
Løk, 4-pk
150 g
Strynbacon, 150 g
0,5 stk
Sitron
2 ss
Persille
1 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
100 g
Smør normalsaltet, Tine
1 ss
Kapers 100 g Toro

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok potetene møre i saltet vann. Del dem i biter og stek dem sprø i solsikkeolje. Tilsett smør og vend inn vasket spinat. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Stek fisken med skinnsiden ned i solsikkeolje på middels høy varme i 6 minutter. Snu den og tilsett smør og knust hvitløksfedd. Øs smøret over fisken og stek videre i 2 min. Trekk fisken av varmen og la hvile.

Trinn 3

Trinn 3

Finkutt løk og skjær bacon i biter. Stek det gyllent i solsikkeolje, tilsett smør og kapers uten lake og saften av ½ sitron. Bland inn finhakket persille. Server stekt skrei med poteter, spinat, bacon og kapers.