Pannestekt camembert med valnøtter og aprikos

Tidsbruk 25 minutter
8 ingredienser
60 planlagt
Pannestekt camembert med valnøtter og aprikos
Legg oppskrift
i handlelapp
Det er ikke mye som skal til for å forvandle en enkel camembert til en eksklusiv osterett. Her ser du hvordan det kan gjøres!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Camembert

0,8 stk
Camembert

Valnøtter og aprikos

3 ss
Akasiehonning, evt flytende fjellhonning
1,5 ss
Hvitvinseddik
37,5 g
Valnøtter
37,5 g
Tørkede aprikoser
0,8 klype
Kvernet sort pepper

Garnityr og tilbehør

1,5 stang
Blader fra stangselleri
0,4 stk
Godt brød

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt camembert i 8 kakestykker. Legg en bit bakepapir mellom hver snittflate og sett det kaldt.

Trinn 2

Rist valnøttene i en tørr panne med litt salt. Kok forsiktig opp honningen, tilsett hvitvinseddik og grovhakket aprikos og småkok i 2-3 minutter. Tilsett hakkede valnøtter og smak til med litt kvernet pepper. Avkjøl.

Trinn 3

Stek osten på høy varme i en tørr panne til den nesten blir grillet utenpå og får en myk kjerne. Server med marmeladen og gjerne noen stangeselleriblader. Og selvsagt godt brød – gjerne nøttebrød!