Pannekaker med bær

Tidsbruk 30 minutter
9 ingredienser
147 planlagt
Pannekaker med bær
Legg oppskrift
i handlelapp
Disse små pannekakene steker du i tørr stekepanne. Kjempegode til frokost eller i matpakken!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1,5 dl
Hvetemel
1,5 dl
Sammalt hvete, grov
2 stk
Egg
3 dl
Kefir
2 ss
Honning
2 dl
Frosne bær, for eks. skogsbærblanding
1 ts
Bakepulver
1 klype
Salt
6 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle. Knekk i egg, tilsett kefir, honning og olje og rør sammen til en jevn røre.

Trinn 2

Sett en stekepanne på litt over middels varme og ha i en stor spiseskje røre. Det skal være plass til fire pannekaker om gangen i pannen.

Trinn 3

Ha frosne bær på pannekakene når det kommer bobler på overflaten, snu pannekaken og stek den videre på andre siden.

Serveringsforslag

Server pannekakene til frokost med oppskåret frukt og yoghurt. Man kan også ha litt flytende honning på.

Barn kan

La barna få måle opp alle ingrediensene. Fortell om de forskjellige måleenhetene. Fortell at mel er korn som kommer fra åkeren, og at det har blitt malt for å bli så fint. Fortell hvor egget kommer fra. Snakk med barna om de forskjellige bærtypene som vokser i Norge, og hvilket av dem barna har smakt. La barna få være med å steke pannekakene.