Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Panna cotta med syltede plommer

Tidsbruk 60 minutter
10 ingredienser
141 planlagt
Panna cotta med syltede plommer
Legg oppskrift
i handlelapp
Panna cotta er en tradisjonell italiensk dessert laget av fløte og sukker. Her har jeg gitt den en ekstra god vaniljesmak, samt toppet den med deilige, syltede plommer.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Panna cotta

0,8 l
Kremfløte
210 g
Sukker (spar 1/3 til syltede plommer)
0,8 stk
Vaniljestang
3 stk
Gelatinplater

Syltede plommer

6 stk
Røde plommer
0,8 stk
Vaniljestang
1,5 dl
Eplejuice
0,8 dl
Honning
0,4 ts
Malt kanel
0,8 ss
Eplecider eddik

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place Panna cotta: Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 10 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Kok opp 3/10 av fløten med 2/3 av sukkeret og splittet vaniljestang. Ta fløten fra varmen, vri opp gelatinen og rør den inn i den varme fløten.

Trinn 3

Trinn 3

Hell den varme blandingen over i resten av den kalde fløten, rør godt. Skrap ut vaniljefrøene og bland det med røren.

Trinn 4

Trinn 4

Sil røren. Hell i serveringsglass og la det stivne i kjøleskapet i minimum 4 timer.

Trinn 5

Trinn 5

Mise en place syltede plommer: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 6

Trinn 6

Ha resten av sukkeret i en tykkbunnet kjele og smelt på middels varme uten å røre.

Trinn 7

Trinn 7

Når sukkeret har blitt brunt, ha i eplejuice og småkok videre under lokk til karamellen har løst seg opp. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både stangen og frøene i kjelen og rør det inn sammen med honning og kanel. Kok det inn til en sirup. Ta ut vaniljestangen. Rør inn eplecidereddik til slutt.

Trinn 8

Trinn 8

Hell den varme sirupen over plommene og la det trekke på svak varme i ca. 30 minutter.

Trinn 9

Fordel de syltede plommene i glassene med panna cotta. Hvis plommene ikke er helt modne kan det være lurt å trekke dem i ovnen på 70°C i ca. 30 minutter.