Panna Cotta med rørte skogsbær

7 ingredienser
430 planlagt
Panna Cotta med rørte skogsbær
Legg oppskrift
i handlelapp
Panna cotta betyr kokt fløte. Verdens enkleste dessert?

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Panna Cotta

2,5 stk
Gelatin
2,5 dl
Fløte
2,5 dl
Melk
1 stk
Vaniljestang
100 g
Sukker

Skogsbærblanding

200 g
Skogsbærblanding
2 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp halvparten av fløten med sukker og en splittet og utskrapet vaniljestang. Kok i ett minutt. Press ut vannet av gelatinplatene. Ta kjelen av platen, tilsett utbløtet gelatin og rør til den er oppløst. Tilsett resten av fløten og melken. Ta ut vaniljestangen og hell blandingen over i fire porsjonsformer som kan være en tynn kopp eller aller helst en aluform. Se panna cottaen i kjøleskapet til den stivner, gjerne natten over.

Trinn 2

Rør sammen skogsbærblanding og sukker til sukkeret har løst seg opp.

Trinn 3

Dypp formene raskt i varmt vann så den så vidt løsner fra kanten og hvelv panna cottaen over på en tallerken. Server med rørte skogsbær.