Panerte potetkaker

Tidsbruk 55 minutter
11 ingredienser
61 planlagt
Panerte potetkaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Deilige, sprø røstipoteter smaker nydelig til grillet fisk og kjøtt. Potetene kan gjerne stekes på en plate over grillen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Potetkaker

1 kg
Poteter, løsvekt
3 stk
Eggeplommer
1 ss
Finhakket gressløk
30 g
Meierismør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Panering

2 stk
Eggehviter
50 g
Knuste cornflakes
50 g
Brødsmuler
1 dl
Hvetemel
1 ss
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og kok potetene møre og la dem kjøle ned. Bland eggeplommer, mykt smør og hakket gressløk i en liten bolle.

Trinn 2

Knus potetene, tilsett salt og nykvernet pepper og bland godt sammen med eggeblandingen. Form til halvtykke kaker.

Trinn 3

Vend potetkakene først i hvetemel, så i eggehviteblandingen og tilslutt i mel- og cornflakesblandingen. Grill på indirekte varme i 20-25 minutter.