Panert ørret med avokadosalat

Tidsbruk 40 minutter
12 ingredienser
126 planlagt
Panert ørret med avokadosalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Vår mest fiberrike frukt, avokadoen, modnes ferdig først etter at den er høstet. Avokadoen skal gi etter for et lett trykk når du holder den i hånden, da er den spisemoden. Her er den servert til sommerens beste ørretmiddag!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Ørretfilet frossen Godehav
2 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 stk
Avokado 2-pk
2 stk
Tomat
1 pakke
Vårløk
2 dl
Yoghurt naturell Tine
500 g
Nypoteter
1 stk
Lime
3 ss
Hvetemel
2 dl
Griljermel
1 dl
Solsikkeolje REMA 1000
2 ts
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin fisken. Kok poteter i lettsaltet vann. Bruk tre dype tallerkener. En med hvetemel, salt og kajennepepper. En med vispet egg og en tallerken med griljermel. Dypp hvert fiskestykke først i hvetemel, så i egg og til slutt i griljermel.

Trinn 2

Trinn 2

Varm solsikkeolje i en panne og stek fiskestykkene ca. 1 minutt på hver side. Legg fisken på papir slik at oljen får renne av.

Trinn 3

Trinn 3

Del avokado i to og ta ut steinen.

Trinn 4

Trinn 4

Skjær avokado og tomat i terninger og bland med finsnittet vårløk og yoghurt. Smak til med lime, salt og kajennepepper. Server salaten sammen med den panerte ørreten og kokte poteter.

Serveringsforslag

Erstatt gjerne potetene med ris.