Pai med spekeskinke

14 ingredienser
286 planlagt
Pai med spekeskinke
Legg oppskrift
i handlelapp
Pai laget fra bunnen av, fylt med ternet spekeskinke og toppet med ekte prosciutto er like fantastisk til lunsj, piknik, brunsj og kveldsmat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Topping

1 pakke
Ruccula
100 g
Prosciutto crudo
4 stk
Cherrytomater

Fyll

4 stk
Egg
3 dl
Lettrømme
2 stk
Løk
1 pakke
Ternet spekeskinke
100 g
Revet ost
1 ss
Olje
1 klype
Pepper

Paideig

3 dl
Hvetemel
150 g
Smør
2 ss
Vann
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Bland hvetemel, smør og vann i en food processor. Kjevle ut deigen til en sirkel som dekker paiformen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i minst 30 minutter. Forstek bunnen ved 160 °C i ca. 15 minutter.

Trinn 2

Visp sammen egg og lettrømme. Kutt løken i tynne skiver, stek dem myke og blanke i litt olje og smak til med salt og pepper. Fordel løk og ternet spekeskinke i den forstekte bunnen. Hell over eggeblandingen og dryss over revet ost. Stek paien i 30-35 minutter til den er gyllen. Dander ruccula, Prosciutto Crudo og halve cherrytomater på toppen av paien før servering.