Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Pai med spekeskinke

14 ingredienser
80 planlagt
Pai med spekeskinke
Legg oppskrift
i handlelapp
Pai laget fra bunnen av, fylt med ternet spekeskinke og toppet med ekte prosciutto er like fantastisk til lunsj, piknik, brunsj og kveldsmat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Topping

1 pakke
Ruccula
100 g
Prosciutto crudo
4 stk
Cherrytomater

Fyll

4 stk
Egg
3 dl
Lettrømme
2 stk
Løk
1 pakke
Ternet spekeskinke
100 g
Revet ost
1 ss
Olje
1 klype
Pepper

Paideig

3 dl
Hvetemel
150 g
Smør
2 ss
Vann
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Bland hvetemel, smør og vann i en food processor. Kjevle ut deigen til en sirkel som dekker paiformen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i minst 30 minutter. Forstek bunnen ved 160 °C i ca. 15 minutter.

Trinn 2

Visp sammen egg og lettrømme. Kutt løken i tynne skiver, stek dem myke og blanke i litt olje og smak til med salt og pepper. Fordel løk og ternet spekeskinke i den forstekte bunnen. Hell over eggeblandingen og dryss over revet ost. Stek paien i 30-35 minutter til den er gyllen. Dander ruccula, Prosciutto Crudo og halve cherrytomater på toppen av paien før servering.