Pai med skinke og tre forskjellige oster

15 ingredienser
477 planlagt
Pai med skinke og tre forskjellige oster
Legg oppskrift
i handlelapp
En smaksrik pai fylt med tre forskjellige oster. Paien kan du lage noen dager i forveien. Varm den lett opp før den skal serveres. Et hvert koldtbord ønsker en ost og skinkepai.

Ingredienser

Paideig

190 g
Kald melange
1.5 stk
Eggeplomme
325 g
Hvetemel
4 ss
Isvann

Fyll til pai

2.5 dl
Kremfløte
5 stk
Egg
2 dl
Melk
1 klype
Revet muskatnøtt
50 g
Parmesan
3 ss
Frisk gressløk
75 g
Jarlsberg
75 g
Brie
100 g
Kokt skinke
2 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 200 grader. Smuldre hvetemel og melange sammen til det ser ut som sand. Trikset er å arbeide minst mulig med deigen.

Trinn 2

Tilsett eggeplommene og isvann. Kna dette kjapt sammen. Pakk deigen inn i plastfolie og legg kaldt i 30 minutter.

Trinn 3

Kjevle deigen ut på et bakepapir, ca. 4 mm tykk. Forsiktig løft deigen over i en paiform med løs bunn som er 25 cm i diameter og ca. 4-5 cm høy. Trykk deigen ut så den former seg etter formen. La det være overheng av deig på kantene. Sett paiformen kaldt i 30 minutter.

Trinn 4

Prikk bunnen av paien med en gaffel og trim kantene. Plasser et ark bakepapir nedi paibunnen og opp langs sidene. Ha enten keramikkkuler eller linser i bunnen av formen. Dette er for å holde vekten nede. Blindstek paien i 15 minutter. Fjern bakepapiret og keramikkkulene og stek i 10 minutter til du har en gylden paideig. Avkjøl. Lag fyllet.

Trinn 5

Pisk sammen egg, kremfløte, melk salt, pepper, muskattnøtt og gressløk.

Trinn 6

Riv jarlsberg og parmesan og ha halvparten i eggblandingen. Ha resten av osten i bunnen av paien sammen med hakket skinke. Hell eggblandingen over, helt opp til kanten.

Trinn 7

Sett paien inn i ovnen og stek i 50-55 minutter eller til fyllet er stivt. Avkjøl. Server paien sammen med en frisk grønn salat

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/