Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Pai med skinke og tre forskjellige oster

15 ingredienser
201 planlagt
Pai med skinke og tre forskjellige oster
Legg oppskrift
i handlelapp
En smaksrik pai fylt med tre forskjellige oster. Paien kan du lage noen dager i forveien. Varm den lett opp før den skal serveres. Et hvert koldtbord ønsker en ost og skinkepai.

Ingredienser

Paideig

190 g
Kald melange
1,5 stk
Eggeplomme
325 g
Hvetemel
4 ss
Isvann

Fyll til pai

5 stk
Egg
2,5 dl
Kremfløte
2 dl
Melk
1 klype
Revet muskatnøtt
3 ss
Frisk gressløk
75 g
Jarlsberg
50 g
Parmesan
75 g
Brie
100 g
Kokt skinke
2 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 200 grader. Smuldre hvetemel og melange sammen til det ser ut som sand. Trikset er å arbeide minst mulig med deigen.

Trinn 2

Tilsett eggeplommene og isvann. Kna dette kjapt sammen. Pakk deigen inn i plastfolie og legg kaldt i 30 minutter.

Trinn 3

Kjevle deigen ut på et bakepapir, ca. 4 mm tykk. Forsiktig løft deigen over i en paiform med løs bunn som er 25 cm i diameter og ca. 4-5 cm høy. Trykk deigen ut så den former seg etter formen. La det være overheng av deig på kantene. Sett paiformen kaldt i 30 minutter.

Trinn 4

Prikk bunnen av paien med en gaffel og trim kantene. Plasser et ark bakepapir nedi paibunnen og opp langs sidene. Ha enten keramikkkuler eller linser i bunnen av formen. Dette er for å holde vekten nede. Blindstek paien i 15 minutter. Fjern bakepapiret og keramikkkulene og stek i 10 minutter til du har en gylden paideig. Avkjøl. Lag fyllet.

Trinn 5

Pisk sammen egg, kremfløte, melk salt, pepper, muskattnøtt og gressløk.

Trinn 6

Riv jarlsberg og parmesan og ha halvparten i eggblandingen. Ha resten av osten i bunnen av paien sammen med hakket skinke. Hell eggblandingen over, helt opp til kanten.

Trinn 7

Sett paien inn i ovnen og stek i 50-55 minutter eller til fyllet er stivt. Avkjøl. Server paien sammen med en frisk grønn salat

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/