Pai med ørret, spinat og mozzarella

4.4 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
214 planlagt
Pai med ørret, spinat og mozzarella
Legg oppskrift
i handlelapp
Pai er den perfekte retten å dele med venner og familie. Denne varianten med ørret, spinat og mozzarella passer utmerket med en frisk salat og litt brød til.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2
Frossen butterdeig
2 dl
Hakket løk
2 fedd
Hvitløk
2 ss
Timian
200 g
Spinat
500 g
Ørretfilet fri for skinn, skåret i terninger
200 g
Cherrytomater
3 dl
Fløte
3 stk
Egg
200 g
Mozzarella i terninger
2 ss
Smør
1 ss
Salt
1 ts
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Tin butterdeigplatene og rull sammen til en rull. Slå deigen sammen til en rund deigklump. Kjevle ut deigen og fyll en paiform på ca. 27 cm. Kle deigen med bakepapir og ha i 3 dl tørre erter eller linser. Forstek paibunnen ved 180 grader varmluft i 20 minutter til den er lysebrun.

Trinn 2

Mens paibunnen steker: Finhakk løk. Stek løk myk og blank i smør sammen med hakket hvitløk og timian. Ha i spinat. Stek i to minutter til den faller sammen og hell blandingen i en sil og sil bort kraft.

Trinn 3

Del fisken i terninger på ca. 2 cm. Del cherrytomater i to. Fordel spinat, cherrytomater og ørret utover den paibunnen. Bland fløte, egg, terninger av mozzarella og smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Hell i blandingen og stek på 200 grader over- og undervarme i 30 minutter til paien er lysebrun og gjennomstekt.