Pai med blåbær og valnøttfyll

Tidsbruk 90 minutter
15 ingredienser
Pai med blåbær og valnøttfyll
Legg oppskrift
i handlelapp
Grillkvelden blir perfekt når du også kan servere en sommerlig dessertkake til. Denne tar litt tid å lage, men vi lover at det er verdt det.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Mørdeig

2 stk
Eggeplommer
0,3 stk
Sitron, revet skall
135 g
Hvetemel
57,5 g
Sukker
75 g
Smør

Fyll

4 dl
Ferske blåbær
1 dl
Knuste valnøtter (kan sløyfes)
0,5 ss
Maisennamel
0,5 stk
Sitron, presset og revet skall
0,5 stk
Egg
0,5 stk
Vaniljeis
4 ss
Sukker
0,5 ts
Malt kanel
1 ss
Meierismør, skåret i små biter
0,5 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Smuldre mykt smør i hvetemelet. Bland i sukker, revet sitronskall og til slutt eggeplommene. Kna deigen raskt sammen. Har du foodprosessor, kan du ha i alle ingrediensene på én gang og kjøre på full hastighet med hakkekniv til deigen samler seg.

Trinn 2

Ha blåbær og valnøtter i en bolle. Bland sukker, maisennamel, sitronskall, sitronsaft og kanel i en annen liten bolle. Hell blandingen over blåbærene og bland lett sammen.

Trinn 3

Kjevle ut deigen på et stykke bakepapir på arbeidsbenken. Det gjør ingenting om du får en ujevn kant på deigen eller at deigen henger litt utover kanten på bakepapiret. Legg bakepapiret med deigen på et stekebrett.

Trinn 4

Fordel fyllet i en sirkel over deigen, men behold en «bærfri sone» på ca. 5 cm rundt kanten. Fordel smørbitene over fyllet og brett kanten av deigen inn over fyllet. Pensle kanten av deigen med egg og strø deretter over sukker.

Trinn 5

Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter til bunnen er gyllen.

Trinn 6

La kaken kjøle helt ned før den spises. Server gjerne med en kule vaniljeis oppå.

Kjempegodt med is til!

Vaniljeis med vanilje fra Madagaskar

Vaniljeis med vanilje fra Madagaskar