Pai med bacon, potet og blåmuggost

Tidsbruk 80 minutter
12 ingredienser
316 planlagt
Pai med bacon, potet og blåmuggost
Legg oppskrift
i handlelapp
Pai i hjerter? Om du ikke allerede har en familie av paielskere, har du en gyllen mulighet her. Bacon og blåmuggost er en suveren kombinasjon, som sørger for en virkelig smaksrik og fyldig pai.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Strynbacon, 150g, Nordfjord
1 stk
Egg til deig
1 stk
Løk, 4-pk
1 stk
Purre
200 g
Poteter, løsvekt
4 stk
Egg til fyll
1 dl
Helmelk
1 pakke
Blå Castello
150 g
Smør til deig
200 g
Hvetemel
4 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
2 ss
Smør til surring

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Kok poteter. Smuldre smør og mel i en kjøkkenmaskin. Tilsett egg og salt og bland raskt til en deig.

Trinn 2

Trinn 2

Press deigen direkte ned i en paiform på 24 cm. Stek paideigen i 10 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Surr finhakket løk og bacon mykt i solsikkeolje og smør. Tilsett vasket og finsnittet purre og kokte poteter i terninger og vend godt om. Rør sammen egg og melk, hell det i pannen og bland godt. Smak til med salt og pepper. Tilsett ost i terninger og vend inn.

Trinn 4

Trinn 4

Fyll paideigen og stek paien i ca. 25-30 minutter til fast og gyllen. La den hvile i ca. 10 minutter før servering.

Serveringsforslag

Server med frisk grønn salat og rømmedressing.