Paella

17 ingredienser
696 planlagt
Paella
Legg oppskrift
i handlelapp
En rik og raus sjømatklassiker! Hvis du har en vid paellapanne, kan hele retten tilberedes på grillen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1,2 l
Fiskebuljong eller -kraft
1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønn paprika
1 kurv
Cherrytomater
1 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
400 g
Risottoris
2 ts
Paprikapulver
0,5 g
Safran
400 g
Laks
0,5 kg
Blåskjell
270 g
Scampi
8 stk
Kamskjell
2 ss
Olje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
0,5 ts
Chilipulver

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 220°C. Kok opp kraft eller vann med buljongterning.

Trinn 2

Del paprika i to og fjern frøene inni. Bak tomater og paprika i 20 minutter. Kutt paprikaen i mindre biter.

Trinn 3

Varm olje i en dyp panne eller en vid gryte. Grovhakk løken og finhakk hvitløken. Stek i olje i ca. 2 minutter. Tilsett finhakket chili, ris, paprikapulver og safran. Bland godt og hell over kraften. Kok inn mens du rører om fra tid til annen.

Trinn 4

Når risen begynner å bli ferdig kokt etter ca. 18 minutter, tilsett laks i biter, blåskjell, de bakte cherrytomatene og paprikabitene og sett på lokk. La småkoke i 8 minutter. Hvis risen blir tørr, spe med litt vann.

Trinn 5

Krydre kamskjellene med salt og pepper og chilipulver. Varm litt olje i en annen panne. Stek kamskjellene i 2 minutter på hver side og løft dem ut. Skru opp varmen og stek scampiene i ca. 1 minutt slik at de blir varme. (Hvis du bruker ferdigkokte blåskjell – la dem steke med scampiene.) Ha kamskjell og scampi i paellapannen og server umiddelbart med sitronbåter, godt brød og aioli eller urtemajones.