Paella med chorizo

Tidsbruk 45 minutter
13 ingredienser
148 planlagt
Paella med chorizo
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Paellaen har sin opprinnelse fra provinsen Valencia, øst i Spania. Den lages i en rekke varianter med utgangspunkt i ris, olivenolje og safran – eller som her, med fattigmanns safran- gurkemeie.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
BBQ Chorizo, mild, 300 g REMA 1000
2 dl
Risotto Scotti
1 stk
Løk
1 stk
Rød paprika
1 pose
Erter REMA 1000
1 stk
Tomat
3 ss
Olivenolje REMA 1000
0,5 ts
Paprikakrydder
0,5 ts
Gurkemeie
7 dl
Grønnsaksbuljong
2 ss
Hvitvinseddik
3 fedd
Hvitløk
1 ts
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett på ovnsgrillen på 240°C. Kok opp buljong. Bruk en paellapanne eller en stekepanne som tåler å stå i ovnen. Finhakk hvitløk og grovhakk løk og paprika. Fres alt blankt i olje med malt paprika og gurkemeie.

Trinn 2

Trinn 2

Tilsett risottorisen. Ha i hvitvinseddik og la det dampe ut. Spe med den varme buljongen litt etter litt under stadig omrøring. Fortsett til risen er al dente, det tar ca. 18 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Grovhakk tomaten og rør den inn i risen sammen med ertene. Smak til med salt og kajennepepper. Skjær pølsene i skiver og legg dem på toppen. Sett formen i ovnen og grill til pølsene er stekt, ca. 5 minutter.

Serveringsforslag

Server med godt brød.