Pølser med sus av Middelhav

Tidsbruk 30 minutter
20 ingredienser
9 planlagt
Pølser med sus av Middelhav
Legg oppskrift
i handlelapp
Hvorfor ikke gjøre pølser til selve hovedretten på grillen? Det fins nå så mange pølsevarianter å velge mellom at alle finner en de liker. Og servert med ekte middelhavssalsa og pickle relish, blir det virkelig festmat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pølser

4 stk
Chilipølse
4 stk
Baconpølse

Middelhavssalsa

2 stk
Finhakkede modne tomater, uten frøene
0,5 stk
Gul paprika, finhakket
3 ss
Finhakket vårløk
2 ts
Finhakket rød chili
2 ss
Presset sitronsaft
1 ss
Finhakket frisk persille
1 ss
Finhakket frisk basilikum
1 ss
Extra virgin olivenolje
0,3 ts
Sukker
0,5 ts
Havsalt
0,5 ts
Nykvernet sort pepper

Pickle relish

100 g
Sylteagurk, finhakket
1 fedd
Hvitløk, finhakket
1 ss
Solsikkeolje
1 ts
Gurkemeie
2 ss
Eplecidereddik
0,3 ts
Salt
0,3 ts
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Middelhavssalsa: Bland sammen alle ingrediensene utenom salt og pepper i en bolle. Smak til med salt og pepper, dekk over med plastfolie, og ha i kjøleskapet i minst 1 time før bruk.

Trinn 2

Pickle relish: Bland sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Slik griller du pølser: Grill pølsene på sterk varme til de har fått fine grillstriper. Flytt pølsene til indirekte varme. Stek under lokk i 3–4 minutter for vanlige pølser og 6–8 minutter for tykkere pølser.

Beregn ca. 2 pølser per person

Chilipølse med ost

Chilipølse med ost

Nordfjord