Pølsepasta med oliven og sinna tomatsaus

Tidsbruk 30 minutter
13 ingredienser
235 planlagt
Pølsepasta med oliven og sinna tomatsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
I denne pastaretten får du en spicy smak av Middelhavet. Pølsebitene sørger for at alle blir mette.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Penne fullkorn
1 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
450 g
Mager kjøttpølse
2 ts
Oregano
1 boks
Hakkede tomater
1 ss
Hakket kruspersille
50 g
Sorte oliven
2 ss
Olivenolje
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok pasta etter anvisning på pakken. Finhakk løk, hvitløk og chili. (Fjern frøene i chilien hvis du ikke vil ha den for sterk!)

Trinn 2

Del kjøttpølsene i terninger. Varm olje i en stor stekepanne og surr løk, hvitløk og chili i et par minutter over middels varme til løken er myk og blank.

Trinn 3

Tilsett pølsebiter og oregano, og stek i et par minutter til. Ha i hermetiske tomater og vann. Kok opp og la småkoke i 10-15 minutter.

Trinn 4

Ha i hakket persille og sorte oliven. Smak til med salt og pepper. Vend pastaen inn i tomatog pølseblandingen. La surre i 1 minutt over varmen før du serverer.

Serveringsforslag

Server gjerne med revet parmesan.