Pølsegrateng med brokkoli

Tidsbruk 45 minutter
9 ingredienser
560 planlagt
Pølsegrateng med brokkoli
Legg oppskrift
i handlelapp
Grateng i fleng! Dette er en klassisk familiefavoritt - en sikker middagssuksess som enkelt metter mange.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Skinnfri kjøttpølse, 450 g, Gilde
1 stk
Løk
1 stk
Brokkoli
900 g
Hodekål
200 g
Hvitost
7 dl
Helmelk
300 g
Macaroni
3 ss
Solsikkeolje
3 ss
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok makaroni som anvist på pakken og sett ovnen på 190˚C. Skjær pølsene i biter og løken i smale båter. Kutt brokkoli i buketter og hodekål i biter og forvell i kokende lettsaltet vann i et par minutter. Avkjøl i iskaldt vann. Da beholder de fargen og spensten.

Trinn 2

Trinn 2

Fres hvetemel i solsikkeolje og spe gradvis med melk mens du rører. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Bland inn kokt makaroni, grønnsakene og pølsene i sausen. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Ha blandingen i en ildfast form, dryss over ost og gratiner i ovnen i 15–20 minutter.

Serveringsforslag

Topp gjerne med friske urter som persille, og server med sennep.