Påskekalkun

Tidsbruk 50 minutter
14 ingredienser
152 planlagt
Påskekalkun
Legg oppskrift
i handlelapp
Kalkun er mat for høytidene her i landet. Oftest assosieres den omfangsrike hønsefuglen med jule- og nyttårsfeiringen, men den en like stor og saftig fristelse i påskedrakt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Marinert kalkunfilet ca 1 kg frossen, Solvinge
2 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 stk
Appelsin
3 stk
Gulrot
2 stk
Løk
1 stk
Fennikel
1 stk
Sitron
400 g
Poteter
1 stk
Rød chili
1 dl
Olivenolje REMA 1000
8 ss
Smør
4 fedd
Hvitløk
3 ss
Griljermel
4 ss
Soyasaus Kikkoman

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Rør sammen smør (1/2), finhakket hvitløk, eggeplommer, griljermel, salt og pepper. Fordel blandingen på toppen av kalkunen som et fint lokk. Sett et steketermometer i midten av fileten.

Trinn 2

Trinn 2

Skrell og skjær gulrøtter, løk, fennikel, poteter og chili i biter og legg alt i en stor bolle.

Trinn 3

Trinn 3

Smør en langpanne og legg appelsinskiver i midten og sett kalkunen på toppen. Ha på olivenolje, resten av smøret, salt og pepper og legg grønnsakene rundt kalkunen i langpannen. Stek til kalkunen får en kjernetemperatur på 68°C. Ta ut kalkunen og la den hvile under folie. Kjernetemperaturen vil stige til ca. 72°C ? da er kalkunen perfekt stekt.

Trinn 4

Trinn 4

Stek grønnsakene videre til de er møre og smak det til med soyasaus og sitronsaft. Skjær opp kalkunen og server med stekte grønnsaker og sjysaus.

Serveringsforslag

Hell over en boks matfløte de siste 10 minuttene for å få en kremete saus.