Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Ovnsstekt svinenakke

Tidsbruk 60 minutter
9 ingredienser
251 planlagt
Ovnsstekt svinenakke
Legg oppskrift
i handlelapp
Svinenakken har fin fettmarmorering og er det aller saftigste svinekjøttet. Denne rustikke langpanneretten er enkel å lage og passer spesielt godt når du har mange på besøk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Svinenakke

450 g
Svinenakke
3 ss
Solsikkeolje

Potet og grønnsaker

15 stk
Amandine små poteter
1,5 stk
Løk
2,3 stk
Søtpaprika (lang rød paprika)
3,8 ss
Olivenolje
1,5 ss
Smør
0,8 fedd
Hvitløk
0,8 kvist
Rosmarin

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place. Sett ovnen på 190°C.

Trinn 2

Trinn 2

Del potetene i to, løk i båter og paprika i jevnt store biter. Bland alt med olivenolje, smør, grovhakket hvitløk og hakket rosmarin. Krydre med salt og pepper og ha alt i en ildfast form. Bak grønnsaker og poteter i ovnen i ca. 30 minutter, rør om med jevne mellomrom.

Trinn 3

Trinn 3

Skjær svinenakken i to på langs, ha på salt og pepper og stek kjøttet på høy varme i en stekepanne med solsikkeolje til det har blitt en god skorpe på alle sider.

Trinn 4

Trinn 4

Sett et steketermometer i midten av det ene kjøttstykket og legg kjøttet på toppen av grønnsakene i ovnen etter ca. 15 minutter.

Trinn 5

Ta svinenakken ut av ovnen når den er 60°C. Den vil gå opp til 65°C etter 5-8 minutters hvile. Server gjerne med soppsaus fra Stange.