Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Ovnsdampet torsk med fenikkel og gulrot

Tidsbruk 20 minutter
11 ingredienser
382 planlagt
Ovnsdampet torsk med fenikkel og gulrot
Legg oppskrift
i handlelapp
Torsk er en fantastisk matfisk som smaker aller best med enkelt tilbehør. Her tilbereder du grønnsakene i en form sammen med fisken, slik at alt er klart til servering samtidig.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Torsk

500 g
Torskefilet naturell
1 ts
Salt
0,5 ts
Pepper

Grønnsaker

2 stk
Gulrøtter
1 stk
Løk
1 stk
Fennikel
500 g
Ferdig middagspotet, Bama
0,5 stk
Sitron, saften
0,5 dl
Olivenolje
0,5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Server med

0,5 stk
Sitron, båter til servering

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 175°C.

Trinn 2

Del fisken i passe stykker og dryss over salt og pepper. Legg fiskestykkene i en ildfast form.

Trinn 3

Skjær gulrøtter, løk og fennikel i tynne skiver og fordel over fisken. Kutt potetene i båter og legg rundt fisken. Tilsett olivenolje og vann og press over sitronsaft.

Trinn 4

Damp i ovnen på 175°C i 12 minutter. Server med sitronbåter.

Serveringsforslag

Tilsett gjerne litt grovkuttet dill før du setter formen i ovnen og litt frisk dill før servering. Server gjerne med rømme.