Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Ovnsbakte tomater med camembert og sprø skinke

Tidsbruk 45 minutter
12 ingredienser
330 planlagt
Ovnsbakte tomater med camembert og sprø skinke
Legg oppskrift
i handlelapp
Bruschetta er noe du finner på de fleste menyer i Italia 
og er egentlig en ristet brødskive, gnidd inn med litt hvitløk og toppet med olivenolje, salt og pepper. Dette er luksusutgaven med tomater, basilikum, skinke og ost.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Tomater

15 stk
Tomat dulcita
3,8 ss
Olivenolje
0,8 ss
Sjalottløk
0,8 fedd
Hvitløk
0,8 ts
Sukker
1,5 ss
Hvitvinseddik

Bruschetta

3 skive
Loff
0,8 fedd
Hvitløk

Camembert og skinke

3 skive
Camembert Kernoelle
3 skive
Serranoskinke
0,8 potte
Basilikum
3 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Trinn 2

Sett stekeovnen på 150 °C. Bland sammen olivenolje, finkuttet sjalottløk og halvparten av hvitløken, sukker og eddik. Gjør et snitt i skinnet på tomatene og vend dem inn i marinaden. Legg tomatene i en lav ildfast form og bak i 4 minutter til skinnene sprekker. Ta ut og vend dem en gang til i marinaden. Skru opp varmen til 170 °C.

Trinn 3

Trinn 3

Legg skinkeskivene på bakepapir og stek i ca. 15 minutter til de er sprø.

Trinn 4

Trinn 4

Rist loffskivene i brødrister eller i ovn.

Trinn 5

Trinn 5

Gni inn skivene med et hvitløksfedd, drypp marinade på brødet og legg på tomater og camembert. Knekk opp skinken og legg bitene oppå. Topp med revne basilikum og god olivenolje.

Serveringsforslag

Bruschetta er noe du finner på de fleste menyer i Italia og er egentlig en ristet brødskive (en fin måte å bruke opp gammelt brød på), gnidd inn med litt hvitløk og toppet med olivenolje, salt og pepper. På de fleste menyer vil du finne tomatutgaven, altså med hakkede, solmodne tomater og basilikum. Men som alle andre godsaker i Italia, setter lokale helter, sesong og familiefavoritter sitt preg på bruschettaen; noen lager luksusutgaver med god skinke og diverse oster. Bruschetta er deilig som forrett, formiddagsmat, kveldsmat eller som en snack.