Ovnsbakte rotgrønnsaker med tomat

15 ingredienser
273 planlagt
Ovnsbakte rotgrønnsaker med tomat
Legg oppskrift
i handlelapp
Ovnsbakingen får fram grønnsakenes dype og sødmefulle smaker. En rett i seg selv, men også deilig tilbehør til kjøtt og fisk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

3 stk
Gulrøtter
300 g
Sellerirot
3 stk
Persillerot eller Pastinakk
3 stk
Løk
1 stk
Purre
300 g
Tomater
6 fedd
Hvitløk
2 ss
Sitron, saft
6 kvist
Timian
1 neve
Bladpersille
4 dl
Vann
2 terning
Grønnsaksbuljong
2 ts
Salt
0,5 ts
Pepper
1 dl
Extra Virgin Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft.

Trinn 2

Skrell alle grønnsakene og del de opp i ca. 5 cm store biter. Ha alt i en ildfast form sammen med tomater i båter og hele hvitløksfedd.

Trinn 3

Kok opp vann med buljongterning, sitronsaft, salt, pepper, timiankvister og olivenolje. Hell kraften over grønnsakene og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen i ovnen og bak i 1 time.

Trinn 4

Topp med strimlet bladpersille ved servering. Kokt ris, potetstappe eller brød er godt til.