Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Ovnsbakte rotgrønnsaker med tomat

15 ingredienser
73 planlagt
Ovnsbakte rotgrønnsaker med tomat
Legg oppskrift
i handlelapp
Ovnsbakingen får fram grønnsakenes dype og sødmefulle smaker. En rett i seg selv, men også deilig tilbehør til kjøtt og fisk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

3 stk
Gulrøtter
300 g
Sellerirot
3 stk
Persillerot eller Pastinakk
3 stk
Løk
1 stk
Purre
300 g
Tomater
6 fedd
Hvitløk
2 ss
Sitron, saft
6 kvist
Timian
1 neve
Bladpersille
4 dl
Vann
2 terning
Grønnsaksbuljong
2 ts
Salt
0,5 ts
Pepper
1 dl
Extra Virgin Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft.

Trinn 2

Skrell alle grønnsakene og del de opp i ca. 5 cm store biter. Ha alt i en ildfast form sammen med tomater i båter og hele hvitløksfedd.

Trinn 3

Kok opp vann med buljongterning, sitronsaft, salt, pepper, timiankvister og olivenolje. Hell kraften over grønnsakene og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen i ovnen og bak i 1 time.

Trinn 4

Topp med strimlet bladpersille ved servering. Kokt ris, potetstappe eller brød er godt til.