Ovnsbakte pannekaker med banan

16 ingredienser
314 planlagt
Ovnsbakte pannekaker med banan
Legg oppskrift
i handlelapp
Pannekaker med smaker av banan, lime, sjokolade, nøtter ost og mynte – dette er desserten alle vil like!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pannekaker

5 stk
Egg
6 dl
Melk
5 dl
Hvetemel
2 dl
Sukker
1 ts
Salt
100 g
Smeltet smør

Frokostkrem med lime

200 g
Mascarpone,Snøfrisk eller philadelphia
2 ts
Finrevet limeskall
2 ss
Limesaft
0,5 dl
Melk
8 stk
Bananer
100 g
Mørk sjokolade
100 g
Hasselnøtter
0,5 potte
Mynte
1 boks
Vaniljeis
1 dl
Melis

Slik gjør du

Trinn 1

Visp sammen egg, hvetemel, sukker og salt og spe med melk til en glatt røre. Smelt smør og ha i røren. La røren svelle i 30 minutter. Stek pannekakene på middels varme i en teflonpanne. Porsjonen holder til ca. 16 pannekaker.

Trinn 2

Visp sammen ferskost, revet limeskall, limesaft, melis og melk til en myk krem.

Trinn 3

Forvarm ovnen til 220 °C, varmluft. Skrell bananene og del i to på langs. Smør pannekakene med ferskostkrem og legg en halv banan på hver pannekake. Dryss på hakket sjokolade og hakkede hasselnøtter og rull sammen. Legg pannekakene på et stekebrett, og stek dem i ca. 5 minutter. Topp med mynte og evt. hakket sjokolade og nøtter. Server med vaniljeis.