Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Ovnsbakte epler

Tidsbruk 60 minutter
13 ingredienser
15 planlagt
Ovnsbakte epler
Legg oppskrift
i handlelapp
En ekte høstdessert med både søte og syrlige smaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Epler med nøttemarsipan

4 stk
Eple
25 g
Hasselnøtter
25 g
Valnøtter
0,5 stk
Eggehviter
1 ts
Sitronskall, revet
1 dl
Eplejuice
25 g
Sukker
2 ss
Smør
2 ss
Sukker

Stivpisket seterrømme

2 dl
Seterrømme
1 ts
Vaniljesukker
1 ts
Sitronsaft
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft. Skrell et magebelte av eplene og stikk ut kjernehuset.

Trinn 2

Kjør nøtter, eggehvite, sukker og sitronskall i food processor til en fast masse. Fyll nøttemassen i hullet der kjernehuset var.

Trinn 3

Sett eplene i en ildfast form og hell på eplejuice. Legg ½ ss smør på toppen av hvert eple og dryss med sukker. Sett formen i ovnen og stek eplene i 40 minutter.

Trinn 4

La eplene avkjøle i 20-30 minutter. Pisk seterrømme, vaniljesukker, sukker og sitronsaft til en stiv krem. Server eplene med sausen fra formen og pisket seterrømme eller iskrem.