Ovnsbakte epler

Tidsbruk 60 minutter
13 ingredienser
47 planlagt
Ovnsbakte epler
Legg oppskrift
i handlelapp
En ekte høstdessert med både søte og syrlige smaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Epler med nøttemarsipan

4 stk
Eple
25 g
Hasselnøtter
25 g
Valnøtter
0,5 stk
Eggehviter
1 ts
Sitronskall, revet
1 dl
Eplejuice
25 g
Sukker
2 ss
Smør
2 ss
Sukker

Stivpisket seterrømme

2 dl
Seterrømme
1 ts
Vaniljesukker
1 ts
Sitronsaft
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft. Skrell et magebelte av eplene og stikk ut kjernehuset.

Trinn 2

Kjør nøtter, eggehvite, sukker og sitronskall i food processor til en fast masse. Fyll nøttemassen i hullet der kjernehuset var.

Trinn 3

Sett eplene i en ildfast form og hell på eplejuice. Legg ½ ss smør på toppen av hvert eple og dryss med sukker. Sett formen i ovnen og stek eplene i 40 minutter.

Trinn 4

La eplene avkjøle i 20-30 minutter. Pisk seterrømme, vaniljesukker, sukker og sitronsaft til en stiv krem. Server eplene med sausen fra formen og pisket seterrømme eller iskrem.