Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Ovnsbakt ytrefilet med grillet hjertesalat

Tidsbruk 60 minutter
12 ingredienser
132 planlagt
Ovnsbakt ytrefilet med grillet hjertesalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Varm salat med cæsar-inspirert dressing og balsamicoglaserte rødbeter gir ytrefileten et både friskt og sødmefylt følge. Bruk steketermometer når du har kjøttet i ovnen!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ytrefilet

600 g
Ytrefilet
1,5 ss
Solsikkeolje

Hjertesalat

1,5 stk
Hjertesalat
3 ss
Olivenolje

Dressing

4,5 ss
Majones
45 g
Parmesan
1,5 ss
Vann
0,4 fedd
Hvitløk

Rødbeter

1,5 stk
Rødbeter
3 ss
Balsamicoeddik
3 ss
Sukker

Topp med

0,8 ts
Revet sitronskall

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180C. Kok og skrell rødbetene. Skjær ytrefileten i fire og brun stykkene på høy varme i en stekepanne med litt solsikkeolje. Ha på salt og pepper og stek stykkene i ovnen i 8-10 minutter. La kjøttet hvile i ca. 15 minutter. (Hvis du bruker steketermometer skal kjøttet ha 50C kjernetemperatur når de tas ut av ovnen. Det vil stige til 55C etter hvile.)

Trinn 2

Trinn 2

Del hjertesalatene i to og stek dem på snittflatene i litt olivenolje. Ha på salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Rør sammen majones, revet parmesan, vann og revet hvitløk til en smidig røre. Pensle dressingen på salaten og strø gjerne på litt ekstra parmesan.

Trinn 4

Trinn 4

Kok opp balsamicoeddik og sukker. Skjær rødbetene i biter og vend inn balsamicodressingen. Smak til med litt salt.

Trinn 5

Del hvert av de fire kjøttstykkene i to og anrett på tallerkener sammen med grillet salat og glaserte rødbeter. Ha revet sitronskall over ved servering.