Ovnsbakt torskefilet med bacon, ertepuré, bakte cherrytomater og kokte poteter

16 ingredienser
4333 planlagt
Ovnsbakt torskefilet med bacon, ertepuré, bakte cherrytomater og kokte poteter
Legg oppskrift
i handlelapp
Høvdingen i torskefamilien med klassisk tilbehør!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ovnsbakt torskefilet med cherrytomater

562,5 g
Torskeloin
150 g
Cherrytomater
0,8 fedd
Hvitløk
2,3 kvist
Frisk timian
1,5 klype
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper
0,2 dl
Olivenolje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper

Ertepuré

262,5 g
Frosne erter
1,1 dl
Melk
1,5 ss
Smør
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper

Bacon

112,5 g
Bacon
1,5 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 220 °C varmluft. Salte og pepre torskefileten. Legg den i en ildfast form eller langpanne med skinnsiden ned. Smelt smør og hell over fisken.

Trinn 2

Vend cherrytomatene i olivenolje, finhakket hvitløk, finhakket frisk timian, salt og nykvernet pepper. Ha dem i den ildfaste formen sammen med fisken. Bak fisk og cherrytomater i 10-12 minutter.

Trinn 3

Ertepuré: Kok opp frosne erter i melk og smør. Kjør alt til en fin puré med stavmikser. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 4

Bacon: Del bacon i ½ cm terninger eller kjøp ferdig ternet. Stek gyllent i smør.

Trinn 5

Hell bacon og baconfett over fisken som saus. Server med ertepuré, bakte cherrytomater og kokte poteter.