Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Ovnsbakt torskefilet med bacon, ertepuré, bakte cherrytomater og kokte poteter

16 ingredienser
1161 planlagt
Ovnsbakt torskefilet med bacon, ertepuré, bakte cherrytomater og kokte poteter
Legg oppskrift
i handlelapp
Høvdingen i torskefamilien med klassisk tilbehør!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ovnsbakt torskefilet med cherrytomater

562,5 g
Torskeloin
150 g
Cherrytomater
0,8 fedd
Hvitløk
2,3 kvist
Frisk timian
1,5 klype
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper
0,2 dl
Olivenolje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper

Ertepuré

262,5 g
Frosne erter
1,1 dl
Melk
1,5 ss
Smør
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper

Bacon

112,5 g
Bacon
1,5 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 220 °C varmluft. Salte og pepre torskefileten. Legg den i en ildfast form eller langpanne med skinnsiden ned. Smelt smør og hell over fisken.

Trinn 2

Vend cherrytomatene i olivenolje, finhakket hvitløk, finhakket frisk timian, salt og nykvernet pepper. Ha dem i den ildfaste formen sammen med fisken. Bak fisk og cherrytomater i 10-12 minutter.

Trinn 3

Ertepuré: Kok opp frosne erter i melk og smør. Kjør alt til en fin puré med stavmikser. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 4

Bacon: Del bacon i ½ cm terninger eller kjøp ferdig ternet. Stek gyllent i smør.

Trinn 5

Hell bacon og baconfett over fisken som saus. Server med ertepuré, bakte cherrytomater og kokte poteter.