Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Ovnsbakt torsk med persillerøtter og kirsebærtomater

10 ingredienser
9 planlagt
Ovnsbakt torsk med persillerøtter og kirsebærtomater
Klikk og dra
til kalenderen
Torsken får en ekstra fin og fast konsistens når du ovnsbaker den. Tomater og basilikum tilfører både friske smaker og fine farger.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Torskefilet ben og skinnfri
400 g
Persillerøtter eller sellerirot
3 fedd
Hvitløk
0,5 dl
Sitronsaft
300 g
Cherrytomater
0,5 potte
Basilikum
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper
1 dl
Olivenolje
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Del torskefiletene i 16 biter, og ha på salt og pepper. Legg fisken i en ildfast form. Varm en ovn til 200˚ C varmluft.

Trinn 2

Skrell persillerøtter og del i terninger på 1 cm. Kok persillerøttene 3 minutter i olivenolje med hakket hvitløk, litt salt, pepper og sukker. Tilsett sitronsaft og delte cherrytomater og hell over formen med torskebitene.

Trinn 3

Bak formen i 10 minutter ved 200˚ C varmluft og dryss med grovhakket basilikum ved servering.

Tips!

Fisken kan deles opp og legges i form dagen før, med persillerot og tomatraguen. Ovnsbak formen når gjestene sitter til bords. Tar du formen rett fra kjøleskapet skal den bakes tre minutter lenger.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender