Ovnsbakt torsk med pastinakkpuré

3.3 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
17 ingredienser
816 planlagt
Ovnsbakt torsk med pastinakkpuré
Legg oppskrift
i handlelapp
Ovnsbakt torsk er en sunn og enkel rett å lage. Denne varianten er ekstra spennende og god med selleri- og pastinakkpuré, cherrytomater og basilikum.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

700 g
Torskefilet
400 g
Cherrytomater
2 stk
Løk
4 fedd
Hvitløk
1 dl
Basilikum
0.5 ss
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
2 ss
Olivenolje
2 ts
Salt
2 ts
Sukker
0.5 dl
Olivenolje

Selleri og pastinakkpuré

400 g
Sellerirot
200 g
Pastinakk eller persillerot
1.5 dl
Melk
2 ss
Smør
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 190 grader varmluft. Del torskefileten i fire biter. Dryss over salt og pepper, og pensle med olivenolje.

Trinn 2

Kok opp en kjele med vann. Skrell sellerirot og pastinakk. Skjær i 1 cm tykke skiver. Kok grønnsakene møre, i ca. 15 minutter.

Trinn 3

Del cherrytomater i to, grovhakk løk og kutt hvitløk i biter. Legg grønnsakene i en stor ildfast form. Ha over olivenolje, salt, pepper, sukker og hakket basilikum. Bland godt. Legg fisken på toppen og stek i ovnen i 10 minutter.

Trinn 4

Sellerirot- og pastinakkpuré: Hell vannet av de møre rotgrønnsakene. Tilsett melk, smør, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å lage puré.

Trinn 5

Server ovnsbakt torsk på en seng av tomater med sellerirot- og pastinakkpuré til.

TIPS

Bytt ut melken med kokosmelk eller havremelk og olivenolje for å gjøre oppskriften laktosefri.

Denne oppskriften er laget av

Bent Stiansen