Ovnsbakt lammeskank med mandelporetpure

Tidsbruk 40 minutter
12 ingredienser
240 planlagt
Ovnsbakt lammeskank med mandelporetpure
Legg oppskrift
i handlelapp
Så lenge du kan få lammeskankene ferdig bakte, er det enkelt å glede seg over dem selv om tiden er knapp. Bakt sammen med tomatiserte gulrøtter, persillerøtter og småløk, og servert sammen med grov mandelpure, får du både en original, sunn og velsmakende middag.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ovnsbakt lammeskank

1 boks
Tomater, hakkede
200 g
Gulrøtter
200 g
Persillerøtter
200 g
Løk, små
0,3 potte
Basilikum, grovstrimlet
4 stk
Lammeskanker

Mandelpotetpure

500 g
Mandelpoteter
1 dl
Fløte
1 dl
Melk
2 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180 grader varmluft. Pakk ut de ferdigbakte lammeskankene og legg dem på et ildfast fat. Ha lammekraften i en kjele med en boks hakkede tomater.

Trinn 2

Skrell grønnsakene og del dem i 1 cm tykke skiver. Småløken skrelles. Grønnsakene has i en kjele med kraft og en boks hakkede tomater. Kokes opp og småkokes i fem minutter. Hell sausen over lammeskankene og sett formen i ovnen i 25 minutter for baking ved 180 grader varmluft.

Trinn 3

Ved servering drysses formen med grovhakket frisk basilikum og serveres med mandelpotetmos.

Trinn 4

Mandelpotetpure: Skrell potetene og kok dem i vann til de er møre og går i stykker, ca. 15 minutter. Visp mosen grov med en visp. Kok opp fløte med smør, salt og pepper og bland i potetpureen. Potetpureen skal være ganske løs og særdeles smakfull.

Tips

Hvis du liker en litt fyldigere saus, kan du tilsette et beger creme fraiche i sausen.