Ovnsbakt kyllinglårfilet med rotgrønnsaker

Tidsbruk 35 minutter
11 ingredienser
3629 planlagt
Ovnsbakt kyllinglårfilet med rotgrønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Smakfull og saftig lårfilet av kylling som er ovnsbakt med rotgrønnsaker, crème fraîche og tomatsaus. Retten er rask å lage og faller i smak hos hele familien.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Kyllinglårfilet
2 stk
Gulrøtter
100 g
Sellerirot
2 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1 ss
Timian
2 ss
Tomatpuré
1 stk
Crème Fraîche
2 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft.

Trinn 2

Vask og skrell grønnsakene og kutt i ca. 1 cm terninger. Finhakk hvitløk og timian.

Fres i solsikkeolje i ca. 2 minutter. Ha i tomatpuré og stek 2 minutter til.

Tilsett crème fraîche og kok opp. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Del kyllinglårfileten i to eller tre biter. Legg i en ildfast form og krydre med salt og pepper.

Trinn 4

Hell over grønnsakssausen og stek på midterste rille i ca. 20 minutter til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er møre.

Tips

Server gjerne med kokte poteter.