Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllingfilet Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker

Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker

3.6 i snitt
Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker
Smakfull og saftig lårfilet av kylling som er ovnsbakt med rotgrønnsaker, crème fraîche og tomatsaus. Rask middag som faller i smak hos alle!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Kyllinglårfilet
2 stk
Gulrøtter
100 gr
Sellerirot
2 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1 ss
Timian
2 ss
Tomatpuré
1 stk
Crème Fraîche
2 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft.

  2. Trinn 2

    Vask og skrell grønnsakene og kutt i ca. 1 cm terninger. Finhakk hvitløk og timian.

    Fres i solsikkeolje i ca. 2 minutter. Ha i tomatpuré og stek 2 minutter til.

    Tilsett crème fraîche og kok opp. Smak til med salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Del kyllinglårfileten i to eller tre biter. Legg i en ildfast form og krydre med salt og pepper.

  4. Trinn 4

    Hell over grønnsakssausen og stek på midterste rille i ca. 20 minutter til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er møre.

Tips

Server gjerne med kokte poteter.