Ovnsbakt juleskinke med sennepslokk

Tidsbruk 20 minutter
10 ingredienser
180 planlagt
Ovnsbakt juleskinke med sennepslokk
Legg oppskrift
i handlelapp
Varm skinke med sennepslokk og stekte epler gir julefrokosten, brunsjen eller lunsjen et løft!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Skinke

0,8 kg
Skinke
1,9 ss
Dijonsennep
1,1 ss
Honning
0,8 stk
Egg
2,3 ss
Griljermel
0,8 ts
Salt

Server med

1,5 ss
Grov sennep

Epler

3 stk
Røde epler
2,3 ss
Sukker
0,8 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Varm skinken som anvist på pakken.
 Sett ovnen på 225°C. Rør sammen sterk sennep, honning, salt og egg, og smør tykt på der svoren har sittet.

Trinn 2

Trinn 2

Sikt griljermel over toppen av skinken. Sett den i ovnen til den har blitt brun og fin – ca. 15 minutter. Pass på at det ikke brenner seg.

Trinn 3

Eplene deles og stekes med sukker og smør på middels varme til de blir gylne og litt møre. Serveres gjerne med grov sennep.