Ovnsbakt curryrubbet landkylling

Tidsbruk 90 minutter
17 ingredienser
390 planlagt
Ovnsbakt curryrubbet landkylling
Legg oppskrift
i handlelapp
Dette er en indiskinspirert kyllingservering. Krydderet gir sting til kjøttet, yoghurten bidrar til en mildere helhet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kylling

0,8 stk
Hel landkylling

Krydderblanding

0,8 ts
Malt koriander
0,4 ts
Malt spisskummen
0,4 ts
Kajennepepper
0,4 dl
Solsikkeolje
0,8 klype
Kvernet sort pepper
0,4 ts
Salt

Grønnsaker

1,5 stk
Gule løk
3 stk
Gulrøtter
3 stk
Persillerøtter
12 stk
Hvitløk med skall
9 stk
Små poteter, eks. Amandine
0,8 terning
Hønsebuljong
4,5 dl
Vann
0,8 stk
Sitron, skall
3 ss
Persille

Server med

0,8 stk
Yoghurt naturell

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 210°C. Snu kyllingen slik at brystet ligger ned mot fjølen. Bruk en stor saks eller god kniv og kutt vekk ryggbeinet som er ca. 3 cm bredt og følger hele kyllingen. Brett kyllingen flatt ut, press lårene flatt slik at de ligger over den øverste delen på brystet. Skjær snitt i lårene ned til beinet med 2 cm mellomrom.

Trinn 2

Trinn 2

Bland sammen ingrediensene til krydderblandingen og gni kyllingen godt inn. Legg den med skinnet opp i en ildfast form.

Trinn 3

Trinn 3

Skjær løk i båter og gulrøtter og persillerøtter i biter. Ha grønnsaker, hvitløk og poteter i en kjele sammen med hønsebuljong og raspet sitronskall. Kok opp og hell dette rundt kyllingen.

Trinn 4

Trinn 4

Sett formen i ovnen og stek ved 210°C i ca. 50 minutter. Ta ut og la hvile i 5 minutter. Dryss over rikelig med finkuttet persille. Server med yoghurt naturell.