Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Ostekake

10 ingredienser
381 planlagt
Ostekake
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne ostekaken er himmelsk! Pynt den med masse bær eller lag det norske flagget av blåbær og bringebær.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kjeksbunn

12 stk
Digestive kjeks
2 ts
Kanel
75 g
Smeltet smør

Ostefyll

550 g
Kremost
0,5 stk
Frø fra vaniljestang
3 stk
Egg
125 g
Sukker

Topping

1 stk
Crème Fraiche
0,5 stk
Frø fra vaniljestang
3 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Kjektsbunn: Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en 22 cm springform med bakepapir. Jeg kler både bunnen og sidene med bakepapir. Bruk litt smør for å feste bakepapiret til sidene av formen. Ha kjeksene i en plastpose og hamre løs så du får små smuler. Ha kjekssmulene i en bolle sammen med kanel og smeltet smør. Bland alt sammen og ha over i formen. Trykk kjeksen godt ned i bunnen og litt oppover kanten. Stek i 10 minutter.

Trinn 2

Ostefyll: Skru ovnen ned til 150 grader. Ha kremost, sukker og frøene fra 1/2 vaniljestang i en kjøkkenmaskin med k-visp. Miks godt sammen i noen minutter. Tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Når alle eggene er tilsatt bruker du en slikkepott til å skrape ned langs sidene av bollen. Miks alt godt sammen en siste gang. Hell ostefyllet i springformen. Stek kaken i 50-60 minutter. Mens kaken steker kan du lage toppingen. Kaken er ferdig når den “disser” men er fast når du beveger på springformen. Ta kaken ut av ovnen.

Trinn 3

Topping: Rør sammen creme fraiche, sukker og frø fra 1/2 vaniljestang og hell over den varme kaken. Sett kaken kaldt i minst 4 timer eller natten over. Server gjerne med hjemmerørte jordbær til.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/