Ostefat med fikenkompott

8 ingredienser
84 planlagt
Ostefat med fikenkompott
Legg oppskrift
i handlelapp
Et ostefat er perfekt å servere til tapas eller nyte alene.

Ingredienser

Fikenkompott

0,5 dl
Solbærsaft
3 ss
Sitronsaft
250 g
Tørkede fiken
0,5 dl
Sukker
1,5 dl
Vann

Ostefat

1 boks
Camembert
1 stk
Gorgonzola Piccante
1 stk
Manchego

Slik gjør du

Trinn 1

Beregn 50 g assortert ost pr. person

Trinn 2

Fikenkompott: Brun sukker til karamell i en kjele og ha i solbærsaft, vann og sitronsaft. Kok til karamellen løser seg opp. Tilsett tørkede fiken. Kok under lokk i 15 minutter. Kjør alt i food processor til marmelade. Avkjøl og server til ost.

Spar tid!

Bilde mangler

FIKENSYLTETØY 225G

Tips

Fikenkompotten kan lages flere dager før bruk. Osten må tempereres i en time før servering.