Salat med lun chèvre og valnøtter
En deilig salatklassiker med flott balanse mellom den syrlige geitosten og de søte valnøttene.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Karamelliserte valnøtter: Kok opp valnøtter i kaldt vann og hell av vannet. Gjør dette to ganger for å få bort bitterstoffene i valnøttene. Brun sukkeret til lys karamell og tilsett vann og sitronsaft. Kok til karamellen løser seg opp. Tilsett valnøtter og kok dem på svak varme i 15 minutter til sausen begynner å tykne litt. Avkjøl og ha valnøttene i salaten.
-
Trinn 2
Dressing: Bland sammen sennep og eddik og spe med olivenolje til en fransk vinaigrette. Smak til med salt og kvernet pepper.
-
Trinn 3
Chèvretoast: Del baguetten i tynne skiver. Legg skivene på et stekebrett som er penslet med olivenolje. Stek dem ved 180°C i 7 minutter til de er lys brune. Avkjøl. Del chèvre i skiver og legg én på hver toast. Gratiner under grillen ved 220°C til osten er gyllen og lekker.
-
Trinn 4
Riv salaten, vask den i kaldt vann og sentrifuger/tørk den. Bland salaten med dressing og anrett på fatet med varme chèvretoast, karamelliserte valnøtter og pynt med frisk mynte.