Salat med lun chèvre og valnøtter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Ost Salat med lun chèvre og valnøtter

Salat med lun chèvre og valnøtter

3.5 i snitt
Salat med lun chèvre og valnøtter

En deilig salatklassiker med flott balanse mellom den syrlige geitosten og de søte valnøttene.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Karamelliserte valnøtter

2 dl
Valnøttkjerner
1.5 dl
Sukker
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0.5 stk
Sitron

Dressing

1 ss
Dijonsennep
2 ss
Hvitvinseddik
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Chèvretoast

3 ss
Olivenolje
1 stk
Baguette
400 gr
Hvit chèvre

Salat

0.5 stk
Lollosalat
0.5 stk
Friséesalat
0.5 potte
Mynte

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Karamelliserte valnøtter: Kok opp valnøtter i kaldt vann og hell av vannet. Gjør dette to ganger for å få bort bitterstoffene i valnøttene. Brun sukkeret til lys karamell og tilsett vann og sitronsaft. Kok til karamellen løser seg opp. Tilsett valnøtter og kok dem på svak varme i 15 minutter til sausen begynner å tykne litt. Avkjøl og ha valnøttene i salaten.

  2. Trinn 2

    Dressing: Bland sammen sennep og eddik og spe med olivenolje til en fransk vinaigrette. Smak til med salt og kvernet pepper.

  3. Trinn 3

    Chèvretoast: Del baguetten i tynne skiver. Legg skivene på et stekebrett som er penslet med olivenolje. Stek dem ved 180°C i 7 minutter til de er lys brune. Avkjøl. Del chèvre i skiver og legg én på hver toast. Gratiner under grillen ved 220°C til osten er gyllen og lekker.

  4. Trinn 4

    Riv salaten, vask den i kaldt vann og sentrifuger/tørk den. Bland salaten med dressing og anrett på fatet med varme chèvretoast, karamelliserte valnøtter og pynt med frisk mynte.