Salat med lun chèvre og valnøtter

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
71 planlagt
Salat med lun chèvre og valnøtter
Legg oppskrift
i handlelapp
En deilig salatklassiker med flott balanse mellom den syrlige geitosten og de søte valnøttene.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Karamelliserte valnøtter

2 dl
Valnøttkjerner
1.5 dl
Sukker
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0.5 stk
Sitron

Dressing

1 ss
Dijonsennep
2 ss
Hvitvinseddik
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Chèvretoast

3 ss
Olivenolje
1 stk
Baguette
400 g
Hvit chèvre

Salat

0.5 stk
Lollosalat
0.5 stk
Friséesalat
0.5 potte
Mynte

Slik gjør du

Trinn 1

Karamelliserte valnøtter: Kok opp valnøtter i kaldt vann og hell av vannet. Gjør dette to ganger for å få bort bitterstoffene i valnøttene. Brun sukkeret til lys karamell og tilsett vann og sitronsaft. Kok til karamellen løser seg opp. Tilsett valnøtter og kok dem på svak varme i 15 minutter til sausen begynner å tykne litt. Avkjøl og ha valnøttene i salaten.

Trinn 2

Dressing: Bland sammen sennep og eddik og spe med olivenolje til en fransk vinaigrette. Smak til med salt og kvernet pepper.

Trinn 3

Chèvretoast: Del baguetten i tynne skiver. Legg skivene på et stekebrett som er penslet med olivenolje. Stek dem ved 180°C i 7 minutter til de er lys brune. Avkjøl. Del chèvre i skiver og legg én på hver toast. Gratiner under grillen ved 220°C til osten er gyllen og lekker.

Trinn 4

Riv salaten, vask den i kaldt vann og sentrifuger/tørk den. Bland salaten med dressing og anrett på fatet med varme chèvretoast, karamelliserte valnøtter og pynt med frisk mynte.