Hopp til innhold

Chevre med rødbeter og hasselnøtter

Ingen vurderinger
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
31 planlagt
Chevre med rødbeter og hasselnøtter

Den franske geitostfavoritten er en yndet smaksetter og er fantastisk i kombinasjon med de søte rødbetene i denne fyldige salaten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Chevretoast

1 pk
Chevre
8 skive
Baguette

Rødbeter

4 stk
Mellomstore rødbeter
3 kvist
Timian
1 klype
Kvernet sort pepper
6 ss
Olivenolje
1 klype
Havsalt

Dressing

0.5 dl
Lys sirup, eller honning
0.5 dl
Hvitvinseddik
8 ss
Olivenolje
1 klype
Salt

Salat

60 gr
Hasselnøtter
1 stk
Friséesalat

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og del rødbetene i 8 biter. Vend dem med olivenolje, timian, havsalt og sort pepper. Bak ved 180˚C i ca. 30 min. til de er myke. Bland sammen eddik og sirup, og bland dette med olivenolje og salt. Vend rødbetene i dressingen. Vask og riv friséesalaten grovt opp.

Trinn 2

Vend rødbeter og salat sammen og anrett på stort fat. Rist hasselnøtter 10 minutter i ovnen ved 180˚C. Grovhakk dem og strø over salaten. Legg chevre på toast og grill i ovn til overflaten er gyllen. Topp salaten med chevretoast.