Ost og skinkehorn

9 ingredienser
84 planlagt
Ost og skinkehorn
Legg oppskrift
i handlelapp
Fylte horn er godt, enkelt å lage og du kan fryse dem ned. Det er lett å varme dem opp igjen på 150 grader i 10 minutter, da har du ferske gode horn hver dag.

Ingredienser

Deigen

1 pakke
Fersk gjær
3,5 dl
Melk
0,5 kg
Hvetemel
1,5 ts
Salt
100 g
Smeltet smør

Fyll og topping

200 g
Revet ost
200 g
Salami/ skinke/ bacon
1 stk
Egg til pensling
4 ss
Sesamfrø/valmuefrø

Slik gjør du

Trinn 1

Ha mel, gjær(smuldre opp), og salt i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok. Bland alt sammen. Smelt smøret i en kjele, trekk av platen og tilsett melk.

Trinn 2

Ha smør/melkeblandingen sammen med de tørre ingrediensene og elt på lav hastighet i 10 minutter. Samle deigen sammen til en ball og la heve i en stor bolle i ca. 45 minutter eller til dobbel størrelse. Ha deigen ut på en melet kjøkkenbenk og press luften ut. Del deigen i to deler.

Trinn 3

Kjevle hver del ut til en stor runding. Bruk en kniv eller pizzakutter og kutt 8 pizzadeler. Altså skal du få 8 deler ut av hver runding. 16 til sammen. Ha litt (eller mye) revet ost og hakket salami/bacon/skinke på den bredeste delen av pizzastykket. Rull innover slik at du får fine horn.

Trinn 4

Kle to stekebrett med bakepapir og plasser 8 horn på hvert brett. La stå i 15 minutter før steking. Pensle med pisket egg og strø valmuefrø/sesamfrø over. Stek på 200 grader i 12-15 minutter.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/