Ørret med kremet soppsaus og ris

3.3 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
501 planlagt
Ørret med kremet soppsaus og ris
Legg oppskrift
i handlelapp
Oppskrift på ørretfilet med deilig soppsaus, brokkolini, rosmarin og ris. En mettende, sunn og god middag for hele familien.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4 stk
Ørretfilet
350 g
Sopp (valgfri)
1 ss
Soyasaus
2 dl
Grønnsakskraft
1 dl
Kremfløte
1 ss
Fersk rosmarin
1 fedd
Hvitløk
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Brokkoli
1
Ris
3 ss
Smør
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Kutt sopp og løk i skiver. Stek med 2 ss smør til de er gylne. Tilsett rosmarin og finhakket hvitløk. Hell over kraft og kok inn væsken. Ha i soyasaus og fløte. Småkok til sausen tykner i ca. 10 minutter.

Trinn 3

Smelt 1 ss smør i en panne på medium varme. Stek ørretstykkene til de er gylne på hver side. Strø over salt og pepper.

Trinn 4

Damp brokkolibuketter et par minutter over kokende vann. Server ørret med soppsaus, brokkoli og ris.

Denne oppskriften er laget av

Helle Valebrokk