Omelett med bacon og potet

4.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
270 planlagt
Omelett med bacon og potet
Legg oppskrift
i handlelapp
Omelett er raskt og enkelt å lage, og en fin måte å bruke opp ulike rester på. Bruk det du har av kjøtt-, grønnsaks- eller middagsrester til å lage en mettende omelett.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

8 stk
Egg
150 g
Bacon
1 stk
Rød paprika
3 stk
Små poteter
4 ss
Melk eller fløte
1 klype
Salt og pepper
1 ss
Olje

Slik gjør du

Trinn 1

Riv paprika med et rivjern, ha i en sikt og la overflødig væske renne av. Skrell poteter og del i skiver. Kok i saltet vann til de er møre. Sil av vannet.

Trinn 2

Skjær bacon i strimler. Pisk egg og melk.

Trinn 3

Varm en panne. Tilsett olje og bacon. La surre på medium varme til baconet er gyllent. Tilsett paprika og potet. La surre et par minutter.

Trinn 4

Hell over eggeblandingen og strø over litt salt og pepper. Senk temperaturen til medium minus og legg et lokk over pannen. La stå til eggene har satt seg. Server gjerne med brød og en enkel salat.

Tilbehør

Brød og salat