Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Olivenoljemarinert torskeloin med blåskjellfrikassé

Tidsbruk 45 minutter
20 ingredienser
45 planlagt
Olivenoljemarinert torskeloin med blåskjellfrikassé
Legg oppskrift
i handlelapp
Estragon gir et smaksløft til både torsk og blåskjell – prøv selv!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Torskeloin

337,5 g
Torskeloin
0,2 stk
Presset sitron
0,4 ts
Salt
0,4 ts
Sukker
0,8 klype
Pepper
0,2 dl
God olivenolje

Blåskjellfrikassé

0,4 kg
Blåskjell
0,8 stk
Løk
1,5 fedd
Hvitløk
0,4 ts
Hakket timian
0,4 dl
Hvitvin
0,8 dl
Fløte
0,8 ts
Sitron, saften
0,8 ts
Maizena
0,4 ss
Solsikkeolje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Grønnsaker

0,4 stk
Purre
9 stk
Cherrytomater
0,8 ss
Hakket estragon

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær torskeloinen i biter. Bland med salt, sukker, nykvernet pepper, olivenolje og sitronsaft. Legg i en ildfast form og la det marinere i 15 minutter.

Trinn 2

Blåskjellfrikassé: Rens skjellene og ha dem i en stor bolle med kaldt vann. Kast knuste skjell og åpne skjell som ikke lukker seg når du banker i dem. Hakk løk og hvitløk og fres i olje i en kjele sammen med timian. Ha rene skjell i kjelen og tilsett vin. Kok opp med lokket på. La fosskoke i 1–2 min. til alle skjellene har åpnet seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

Trinn 3

Ta skjellene ut av kjelen og la dem avkjøles litt. Ta ut skjellmaten og legg til side. Ha fløten i kjelen og kok opp. Smak til med sitronsaft, nykvernet pepper og salt. Rør maizena ut i kaldt vann og hell i sausen under omrøring så den tykner.

Trinn 4

Bak fisken i ovnen ved 180°C i 5 min. Når gjestene sitter til bords, kok opp sausen sammen med purre i terninger. Tilsett delte cherrytomater, blåskjellene og hakket estragon. Fordel den bakte torsken i dype varme tallerkener, hell over blåskjellfrikasseen og pynt med frisk estragon.