Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Olivenbakt salmalaks med pepperrotdressing

13 ingredienser
1 planlagt
Olivenbakt salmalaks med pepperrotdressing
Klikk og dra
til kalenderen
En flott forrett som du gjerne kan tilberede dagen før servering.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Olivenbakt salmalaks

800 g
Salmalaksefilet
2 ss
Persille
0,3 glass
Oliven
2 ss
Salt
2 ss
Sukker
1 dl
God olivenolje
1 klype
Kvernet pepper

Pepperrotkrem

2 ss
Pepperrot på tube (finrevet fersk pepperrot kan brukes, halver mengden)
1 stk
Crème fraîche eller seterrømme
1 stk
Gelatin
1 ss
Hvit 7% eddik
1 ss
Sukker
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Bland salt og sukker, gni det inn i laksefileten og la den ligge i 15 minutter. Vask av saltet og tørk fileten med kjøkkenpapir. Del den i 16 biter og vend dem i olivenolje. Ha på kvernet hvit pepper og legg fisken på stekebrett. Bak fisken på 70 grader i ovn i ca. 15 minutter - den kan gjerne være litt rå i midten. Avkjøl laksen og dekk den med plast. Anrettes på fat med oliven og stivpisket pepperrotkrem.

Trinn 2

Pepperrotkrem: Finriv fersk pepperrot og bland sammen med eddik og sukker. Stivpisk crème fraîche og bland i pepperrotblandingen. Smak til med salt. Bløtlegg gelatinen i en bolle med en spiseskje vann. Varm opp i vannbad til gelatinen smelter. Hell denne i pepperrotkremen under kraftig visping. Sett kremen kaldt for å stivne.

Tips!

Salmalaksen kan bakes en dag før servering. Pepperrotkrem kan lages to dager før servering. Anrett to timer før servering og sett kaldt i kjøleskap.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender