Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Olivenbakt salmalaks med pepperrotdressing

13 ingredienser
46 planlagt
Olivenbakt salmalaks med pepperrotdressing
Legg oppskrift
i handlelapp
En flott forrett som du gjerne kan tilberede dagen før servering.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Olivenbakt salmalaks

800 g
Salmalaksefilet
2 ss
Persille
0,3 glass
Oliven
2 ss
Salt
2 ss
Sukker
1 dl
God olivenolje
1 klype
Kvernet pepper

Pepperrotkrem

2 ss
Pepperrot på tube (finrevet fersk pepperrot kan brukes, halver mengden)
1 stk
Crème fraîche eller seterrømme
1 stk
Gelatin
1 ss
Hvit 7% eddik
1 ss
Sukker
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Bland salt og sukker, gni det inn i laksefileten og la den ligge i 15 minutter. Vask av saltet og tørk fileten med kjøkkenpapir. Del den i 16 biter og vend dem i olivenolje. Ha på kvernet hvit pepper og legg fisken på stekebrett. Bak fisken på 70 grader i ovn i ca. 15 minutter - den kan gjerne være litt rå i midten. Avkjøl laksen og dekk den med plast. Anrettes på fat med oliven og stivpisket pepperrotkrem.

Trinn 2

Pepperrotkrem: Finriv fersk pepperrot og bland sammen med eddik og sukker. Stivpisk crème fraîche og bland i pepperrotblandingen. Smak til med salt. Bløtlegg gelatinen i en bolle med en spiseskje vann. Varm opp i vannbad til gelatinen smelter. Hell denne i pepperrotkremen under kraftig visping. Sett kremen kaldt for å stivne.

Tips!

Salmalaksen kan bakes en dag før servering. Pepperrotkrem kan lages to dager før servering. Anrett to timer før servering og sett kaldt i kjøleskap.