Oliven- og paprikamarinerte havreker med avokadosalat

Tidsbruk 30 minutter
17 ingredienser
115 planlagt
Oliven- og paprikamarinerte havreker med avokadosalat
Legg oppskrift
i handlelapp
En frisk rekesalat med hjemmelaget paprikamajones. Dette er ekte vårmat!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Reker

0,8 kg
Reker
0,8 ss
Olivenolje
0,4 stk
Sitron
0,8 stk
Rød paprika
7,5 stk
Sorte oliven
0,8 potte
Dill
0,8 klype
Pepper

Paprikamajones

1,5 ss
Paprikapulver
1,5 stk
Eggeplommer
1,5 dl
Nøytral olje
1,5 ss
Eplecidereddik
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Avokadosalat

1,5 stk
Avokado
0,8 pakke
Hjertesalat
1,5 stang
Stangselleri
0,8 ss
Kaldpresset olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Rens rekene og ha dem i en skål sammen med litt olje og ferskpresset sitronsaft. Finhakk oliven og paprika og vend forsiktig inn rekene. Smak til med nykvernet pepper, riv litt dill over.

Trinn 2

Ha paprikapulver, eggeplommer, salt og eddik i en skål, visp og spe forsiktig med olje til konsistensen er passe, smak til med salt og pepper og evt. ferskpresset sitronsaft.

Trinn 3

Vask og tørk hjertesalaten i en salatslynge. Vask og skjær stangselleri i fine, skrå skiver. Del avokado i terninger.

Trinn 4

Anrett med salat, stangselleri og avokado, og deretter rekene. Dryss litt paprikapulver over majonesen og pynt med dill.