Oksestek med waldorfsalat

Tidsbruk 165 minutter
15 ingredienser
60 planlagt
Oksestek med waldorfsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Waldorfsalaten er populær både på sommeren og ved juletider, men smaker fabelaktig som tilbehør til denne saftige, grytekokte oksesteken.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Oksestek
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
0,5 stk
Sellerirot
1 stk
Crème fraîche
3 ss
Majones
2 dl
Fløte
1 boks
Hermetiske mandariner
1 stk
Sitron
275 g
Hodekål
500 g
Røde druer
3 stang
Stangselleri
100 g
Valnøttkjerner
7 ss
Smør
60 g
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Ha salt og pepper på steken og brun den godt i smør (2/7) i en stor gryte. Skrell og grovhakk gulrot, løk og sellerirot, ha det i gryten og fyll opp med vann til det så vidt dekker steken. Kok på middels varme i ca. 2 ½ time. La steken hvile i ca. 15 minutter før servering.

Trinn 2

Saus: Sil kraften. Smelt smør (5/7) i en gryte og tilsett hvetemel. La det bli godt og brunt. Spe med kraft og rør inn crème fraîche. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Waldorfsalat: Pisk fløten stiv og vend inn majones. Finsnitt grønnsaker og frukt og vend det inn i dressingen. Smak til med salt, pepper og frisk sitronsaft. Ha grovhakkede valnøtter på toppen. Server stek i tynne skiver med saus og waldorfsalat.

Serveringsforslag

Server gjerne med rosenkål og ha tyttebær i sausen.