Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Oksestek med waldorfsalat

Tidsbruk 165 minutter
15 ingredienser
59 planlagt
Oksestek med waldorfsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Waldorfsalaten er populær både på sommeren og ved juletider, men smaker fabelaktig som tilbehør til denne saftige, grytekokte oksesteken.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Oksestek
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
0,5 stk
Sellerirot
1 stk
Crème fraîche
3 ss
Majones
2 dl
Fløte
1 boks
Hermetiske mandariner
1 stk
Sitron
275 g
Hodekål
500 g
Røde druer
3 stang
Stangselleri
100 g
Valnøttkjerner
7 ss
Smør
60 g
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Ha salt og pepper på steken og brun den godt i smør (2/7) i en stor gryte. Skrell og grovhakk gulrot, løk og sellerirot, ha det i gryten og fyll opp med vann til det så vidt dekker steken. Kok på middels varme i ca. 2 ½ time. La steken hvile i ca. 15 minutter før servering.

Trinn 2

Saus: Sil kraften. Smelt smør (5/7) i en gryte og tilsett hvetemel. La det bli godt og brunt. Spe med kraft og rør inn crème fraîche. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Waldorfsalat: Pisk fløten stiv og vend inn majones. Finsnitt grønnsaker og frukt og vend det inn i dressingen. Smak til med salt, pepper og frisk sitronsaft. Ha grovhakkede valnøtter på toppen. Server stek i tynne skiver med saus og waldorfsalat.

Serveringsforslag

Server gjerne med rosenkål og ha tyttebær i sausen.