Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Oksestek med rosenkål og glaserte gulrøtter

Tidsbruk 210 minutter
13 ingredienser
180 planlagt
Oksestek med rosenkål og glaserte gulrøtter
Legg oppskrift
i handlelapp
Klassikeren! Oksesteken er den klassiske søndagsmiddagen, men smaker selvsagt like godt resten av uken – bare husk at en god stek trenger god tid i ovnen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Oksestek
20 g
Bacon
200 g
Rosenkål
3 stk
Løk
2 stk
Gulrøtter
500 g
Poteter
1 ss
Persille
1 ts
Maizena
0,5 dl
Solsikkeolje
9 ss
Smør
2 ss
Hvitvinseddik
3 dl
Kjøttbuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten.)
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 150°C. Ha salt og pepper på steken og brun den godt i olje og smør (3/9). Legg den i en ildfast form. Tilsett grovhakket løk (1/3) og kjøttbuljong. Dekk med folie og bak i ca. 3 timer.

Trinn 2

Forvell rosenkål i lettsaltet vann. Finkutt løk (1/3) og bacon, surr det godt i smør (2/9). Vend inn rosenkålen. Kok poteter.

Trinn 3

Skrell gulrøttene og forvell dem i lettsaltet vann. Bland smør (2/9) og sukker i en panne og kok godt sammen, tilsett gulrøttene og surr det raskt. Smak til med salt og bland med finhakket persille.

Trinn 4

Fres finhakket løk (1/3) i litt smør (1/9), ha i eddik og damp ut, tilsett kraft fra steken og reduser det til ca. 3 dl. Jevn sausen med maizena rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med salt, pepper og evt. litt sukker. Kjør inn smør (1/9) med en stavmikser rett før servering. Skjær steken i skiver og server med rosenkål, glaserte gulrøtter og kokte poteter.