Oksegryte med tomat, rosmarin og bønner

Tidsbruk 120 minutter
16 ingredienser
558 planlagt
Oksegryte med tomat, rosmarin og bønner
Legg oppskrift
i handlelapp
En varmende gryterett med rik smak av tomater og oksekjøtt.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Oksegryte

600 g
Grytekjøtt av norsk storfe
12 stk
Sjalottløk
10 fedd
Hvitløk
1 ss
Tomatpuré
2 stang
Rosmarin
1 boks
Hermetiske tomater
200 g
Pastinakk
1 boks
Hvite bønner
4 stk
Vårløk
1 l
Kjøttbuljong
0.5 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
0.3 ts
Pepper
8 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Smak til med

1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Brun grytekjøttet godt i olivenolje. Tilsett sjalottløk i tykke skiver, hvitløk i hele fedd og brun dette lett. Tilsett tomatpuré og surr i ½ minutt. Tilsett hermetiske tomater, rosmarin-stilker, vann og oksefond. Sett på lokk og la småkoke i ca. 2 timer, til kjøttet er mørt.

Trinn 2

Skrell og kutt pastinakk i 2 cm store kuber og ha i gryten de siste 30 min. Tilsett deretter avsilte hermetiske, hvite bønner og finsnittet vårløk. Smak til med salt og pepper.

Serveringsforslag

Server med kokte poteter og en frisk, grønn salat.