Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Oksegryte med tomat, rosmarin og bønner

Tidsbruk 120 minutter
16 ingredienser
861 planlagt
Oksegryte med tomat, rosmarin og bønner
Legg oppskrift
i handlelapp
En varmende gryterett med rik smak av tomater og oksekjøtt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Oksegryte

450 g
Grytekjøtt av norsk storfe
9 stk
Sjalottløk
7,5 fedd
Hvitløk
0,8 ss
Tomatpuré
0,8 boks
Hermetiske tomater
1,5 stang
Rosmarin
150 g
Pastinakk
0,8 boks
Hvite bønner
3 stk
Vårløk
0,8 l
Kjøttbuljong
0,4 dl
Olivenolje
0,8 ts
Salt
0,2 ts
Pepper
6 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Smak til med

0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Brun grytekjøttet godt i olivenolje. Tilsett sjalottløk i tykke skiver, hvitløk i hele fedd og brun dette lett. Tilsett tomatpuré og surr i ½ minutt. Tilsett hermetiske tomater, rosmarin-stilker, vann og oksefond. Sett på lokk og la småkoke i ca. 2 timer, til kjøttet er mørt.

Trinn 2

Skrell og kutt pastinakk i 2 cm store kuber og ha i gryten de siste 30 min. Tilsett deretter avsilte hermetiske, hvite bønner og finsnittet vårløk. Smak til med salt og pepper.

Serveringsforslag

Server med kokte poteter og en frisk, grønn salat.